Ananda in the Himalayas

 

Een accommodatie waar ik hele goede herinneringen aan heb is het Ananda in the Himalayas. Gelegen aan de voet van de himalaya in India is dit hotel dè plek om te onthaasten. Na aankomst krijg je een ‘huispak’ aan wat je tijdens je verblijf niet meer uit hoeft te trekken. Natuurlijk mag je je omkleden voor het diner, maar dit hoeft dus niet. Persoonlijk vond ik dat heel ontspannend. De kamers zijn ruim en hebben allemaal een wijds uitzicht. Heerlijk om de ochtend te beginnen met een vers kopje thee op je balkon. De dagen bestaan hier uit het genieten van diverse gezichts- en lichaamsbehandelingen, yoga, mediteren, wandelen, gezond eten en relaxen aan het zwembad. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk te raften, Rishikesh te bezoeken of een jeepsafari te maken door het Rajaji National Park.

 

Het Ananda biedt diverse ‘packages’ aan, van een aantal dagen tot meerdere weken. Zelf verbleef ik hier twee nachten als einde van een rondreis door Rajasthan. Naast een massage en een gezichtsbehandeling lag mijn focus op meditatie en bracht ik meerdere uren in een kleine ruimte door, samen met een persoonlijke leraar. Best pittig, maar een bijzondere ervaring.

 

Namasté Reizen biedt een 10-daagse reis Taj Mahal & Spa aan. Een luxe reis naar India. De Golden Triangle wordt in deze reis gecombineerd met een aantal dagen onthaasten aan de voet van de Himalaya. Lezers van dit blog krijgen bij boeking als extra een welkomst- en afscheidsdiner!

 

www.namaste-reizen.nl/rondreizen/india/3512/taj_mahal_spa

www.anandaspa.com