Amanbagh in Rajasthan

Ik ben groot fan van de Aman Hotels. Dat voelt soms ongemakkelijk omdat een overnachting hier erg veel kost en ik dat zelf niet snel zal betalen. Maar dankzij mijn werk heb ik de kans hier soms kosteloos te overnachten. En dat is genieten! Zo was ik twee keer te gast in het Amanbagh in Alwar, gelegen tussen Agra en Jaipur. De eerste keer dat ik hier kwam zei mijn chauffeur this is a hotel with six stars en zes sterren is het inderdaad meer dan waard. De service die je hier krijgt is met niets te vergelijken. Op een enorm landgoed bevinden zich slechts 40 kamers en villa’s. Ik sliep er beide keren in een poolvilla. Ik moet eerlijk zeggen dat dit niet heel comfortabel aanvoelt als je alleen bent. De villa is erg groot en vooral ‘s nachts vond ik dit niet prettig. Maar overdag was het close to perfection.

De villa’s hebben een eigen zwembad en worden omringd door palmbomen. De badkamer is zo groot dat je er in kunt verdwalen. In het midden staat een enorm marmeren bad, ernaast een kom met verse rozenblaadjes. Een tv hebben de villa’s niet – voor mij prima – fijne muziek is er wel. De kamers en villa’s, maar ook de rest van het hotel, stralen vooral rust uit. Het interieur is modern en strak, maar niet koud. Het personeel komt uit de directe omgeving, wordt intern opgeleid en krijgt een eerlijk loon. Dit merk je, het is duidelijk dat zij plezier hebben in hun werk. Zij worden ook bij naam genoemd in het informatieboekje wat op de kamer ligt. Bijzonder, want meestal worden alleen de eigenaar en manager genoemd. Je kunt hier vanzelfsprekend heerlijk eten. In de keuken staan de beste chefkoks. ‘s Avonds wordt de tuin slechts verlicht door kaarsen.

Aman organiseert ook bijzondere excursies, zo maakte ik een sunset cow dust tour.. een jeepsafari over het platteland tijdens zonsondergang. Ik had wel uren door willen rijden door al die kleine dorpjes. Een onvergetelijke ervaring!

Je kunt heel goed luxe rondreizen door India; in een auto naar keuze met prive-chauffeur met overnachtingen in exclusieve hotels. Al ben ik zelf meer voor een mix… ik wissel luxe hotels graag af met een unieke b&b en stap ook graag de auto uit voor een fiets- of wandeltocht. Ik vertel je graag hoe mijn favoriete reis door India eruit ziet. Voor meer informatie over Amanbagh -> www.amanresorts.com/amanbagh