Bazaar Walk, Jaipur, India

Om Jaipur eens van een andere kant te leren kennen maakten wij een wandeling over de bazaars van de oude stad. Nidi – onze vrouwelijke gids – loodste ons door kleine steegjes waar het ruikt naar specerijen zoals kurkuma, kaneel en kardemom en vrouwen onderhandelen over de prijs van armbanden en sari’s. Waar alle “ingrediënten” te koop zijn voor een trouwerij, gelovigen hun gebeden doen in kleine heiligdommen langs de weg en winkeliers kruidige lekkernijen en heerlijke Chai verkopen; een kruidige thee met veel melk.

 

Tijdens deze wandeling kom je ogen en oren te kort. Bekijk hier meer foto’s. Je kunt het een zeer prettige aanslag op de zintuigen noemen. Natuurlijk konden wij de verleiding niet weerstaan om flink in te kopen; kruiden, thee, mooie gekleurde bangles, prachtig versierde stoffen en juti’s, prachtig gedecoreerde schoenen. Er moest zelfs een grotere tas worden aangeschaft voor de handbagage.

De wandeling begint bij de Hawa Mahal, het Paleis der Winden en eindigt hier ook weer of eventueel op verzoek bij het City Palace. De wandeling duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en leert u veel over de verschillende bazaars en geeft een inkijkje in het dagelijkse leven van de lokale inwoners van Jaipur. De wandelingen worden begeleidt door vrouwelijke gidsen. Zij ontvangen een eerlijk loon voor hun werkzaamheden. Fair Travel dus!

 

De Bazaar Walk is makkelijk in te passen in één van de reizen van Namaste Reizen