Namasté Atelier

Al meer dan 25 jaar kom ik bijna jaarlijks in India. Het was geen liefde op het eerste gezicht. Uren in de rij voor een kaartje van een trein die vervolgens uren te laat kwam. Slapen in een tent op het dak omdat er geen kamer meer beschikbaar was. Last van mijn darmen door het eten. Het steeds moeten afdingen. Lange ritten in bussen die veel te hard reden. Maar na een aantal weken verloor ik toch mijn hart aan dit overweldigende land. Aan de kleuren, de geuren, de mensen, de tempels, het eten, de chaos, de rituelen en de rust op het platteland. India verveelt nooit en heeft alles; bergen, woestijnen, nationale parken, boeiende steden, mooie dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, prachtige stranden, koffie- en theeplantages, paleizen waar je kunt overnachten, de geweldige restaurants..,

​Met een rugzak door India trekken was niet echt mijn ding en het reizen in een groep ook niet, daarom begon ik met het organiseren van individuele reizen per auto met chauffeur. De vrijheid om – vooraf – de route en het tempo van de reis te bepalen, de leukste hotels te kiezen, net zolang in een fort rond te wandelen als je wilt… zo reis ik zelf het liefst en zo organiseer ik al 23 jaar reizen naar India met Namasté Reizen. Reizen op maat, volledig afgestemd op de wensen van de reiziger.

“Hoe leuk is dit? Niet naar India kunnen, maar wel tussen Indiase lakens liggen? Met dank aan het Namasté Atelier. En dan zo’n lief kaartje erbij”

Maar in al die jaren sleepte ik ook heel wat spullen van India naar Nederland, om dat India gevoel vast te houden. Boeddhabeelden, houten kandelaars, sjaals en veel blockprint tafelkleden en kussenhoezen. Toen door het coronavirus het reizen helemaal stil kwam te liggen wilde ik graag met iets positiefs bezig blijven. En zo ontstond Namasté Atelier, een klein project met als doel handgemaakte Indiase producten naar Nederland te halen. Hiervoor werk ik o.a. samen met de op één na oudste fabriek van Jaipur in Rajasthan en een wever uit Kutch in de deelstaat Gujarat. 

​Door iets te kopen maak je niet alleen mij erg blij en hopelijk jezelf 🙂 maar vooral de ambachtslieden in India die het – nu de toeristen wegblijven – ook niet makkelijk hebben. Bovendien gaat 5% van de opbrengt naar empowerment projecten voor vrouwen in India.

Behalve de webshop hebben we ons Reiscafé omgetoverd in een winkel. Wij zijn van donderdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Mocht u op een andere dag in Delft zijn dan is er vaak wel iemand aanwezig. Gewoon even op de deur kloppen of bellen naar 015-2571803.