Tranquil Resort – Kerala, India

 

Een paar weken geleden was ik in India, zoals inmiddels wel bekend mijn favoriete verre bestemming. Samen met een vriendin trok ik tien dagen door het zuiden met als belangrijkste reden het vieren van 40 jaar vriendschap! Natuurlijk is het voor mij ook altijd een beetje een studiereis en probeer ik zoveel mogelijk nieuwe adresjes te ontdekken voor mijn reisorganisatie Namaste Reizen. Dit betekent accommodaties bezoeken, restaurantjes uitproberen en wandel- en fietstochten uittesten.

 

Een van deze accommodaties was het Tranquil Resort, waar we te gast waren bij Victor, Ranjini, Ajay en Nisha en hun (klein)kinderen. Een homestay met een slechts een aantal kamers waarvan twee ‘treehouses’. En wij hadden het geluk in zo’n treehouse te mogen overnachten! Na aankomst in het resort werden wij hartelijk welkom geheten door bijna de gehele familie. ‘Snel even opfrissen, want over een half uur drinken we thee’ was de boodschap. Dit ging natuurlijk niet lukken, want eenmaal in de boomhut keken wij onze ogen uit. Wat een uitzicht! – het resort ligt op een 400 hectare koffie- en kruidenplantage – en wat een comfort! Een prima douche, goed bed, verse koffie en thee, koekjes, chocolade.. Iets later dan gepland sloten wij ons bij de familie en andere gasten aan voor de thee met pittige samosa’s en zoete taartjes. Ook dineren en ontbijten doe je gezamelijk.

 

Over de plantage zijn 12 wandelroutes uitgezet, van een half uur tot meerdere uren. Zo jammer dat wij maar 1 nachtje bleven en de volgende dag weer vroeg op pad moesten want we hadden graag een lange wandeling gemaakt. Wakker worden in de boomhut is een van de momenten die ik mij altijd zal blijven herinneren. Er kwam geen wekker of wake-up call aan te pas, wel een stuk of vijf apen die op het dak stonden te springen! Met een kopje thee op de veranda konden we vervolgens genieten van een prachtig vogelconcert. Het Tranquil Resort is een plek om zeker nog eens terug te keren, maar dan voor een aantal nachten. Behalve wandelen kun je uitstapjes maken in de omgeving, genieten van massages en het zwembad.

 

www.tranquilresort.com

kijk ook eens op:

http://tijdomtereizen.nl

www.namaste-reizen.nl/rondreizen/india