Raj Niwas Palace, Dholpur, India

Tijdens één van mijn reizen door India kwam ik dit pareltje tegen, een grote verrassing! Er was hier een lunch geboekt en ik had mij er niet zo heel veel van voorgesteld, maar dit bleek onterecht. Dit Heritage Hotel is prachtig gerenoveerd. In het paleis zelf zijn slecht zeven kamers, in de tuin liggen 16 cottages met eigen plunge pool. Nu is een plunge pool heel fijn in het warme India, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar een van de kamers in het paleis. Omdat ze heel ruim zijn, tot aan het plafond betegeld, ingericht met antiek en een grote serre hebben. Ook loop je ‘s avonds wat eerder naar beneden voor een kopje thee in de indrukwekkende lounge met veel kunst en foto’s van de familie. Onze lunch – bestaande uit lokale gerechten – smaakte overigens voortreffelijk. Het paleis schijnt gebouwd te zijn om de Prins van Wales te ontvangen in 1876. Ik voelde mij er Alice in Wonderland!

Het Raj Niwas Palace ligt op een uur rijden van Agra en twee uur van Gwalior.. dit maakt het wat mij betreft heel geschikt voor een slow travel reis; Delhi – Dholpur – Karauli – Jaipur – Neemrama – Delhi. Een reis geschikt voor wie niet meer dan twee weken de tijd heeft, India echt wil beleven en niet gehaast van het ene hoogtepunt naar het andere wil reizen.

Meer informatie over het Raj Niwas Palace.