Navigation Menu+

Westley Farm, Cotswolds, UK

Posted on Feb 25, 2016 by in ENGELAND |

Vorig jaar kerst verbleef ik met mijn gezin op de Westley Farm in Engeland. Ik ben er niet eerder aan toegekomen om hier over te schrijven en dat is jammer want het is een magische plek! De Farm ligt op het platteland van de Cotswolds, een mooi gebied niet ver van Londen met leuke kleine dorpjes in een uitgestrekt landschap. Julian en Hege verhuren vijf landelijk gelegen cottages die allemaal in typisch Engelse stijl zijn ingericht; openhaard, Perzische tapijten, oude schilderijen en nu met de kerst een echte boom met gekleurde lichtjes. Het is zo knus dat je bijna zou overwegen je cottage een week lang niet te verlaten. Maar dit deden wij natuurlijk wel. We verkenden de dorpjes in de omgeving, zoals Stow on de Wold en Minchinhampton. Mooie oude dorpen met een aantal leuke winkels en cafe’s. Wij dronken thee in de Mongoolse Yurt van het Jolly Nice Cafe, we gingen met de kinderen zwemmen in Cirencester en wandelden naar het Lavender Bakehouse. Hoogtepunt was het zingen van kerstliedjes in de kerk in Stroud op kerstavond.

Engeland is zoals de volgens van dit blog wel weten een van mijn favoriete bestemmingen. Als ik er het geld voor had kocht ik er een tweede huisje, maar dit is helaas niet het geval. Ik geniet dan ook extra van de weekjes die we er in de zomer of winter doorbrengen. Wij varen altijd over bij Duinkerken. De overtocht duurt twee uur en is een fijne onderbreking van de reis. Na aankomst in Dover is het drie uur rijden naar de Cotswolds. Wij verbleven niet eerder op de Westley Farm maar hopen er zeker vaker terug te keren. De eigenaren zijn vriendelijk en behulpzaam, het is prachtig gelegen en ik houd van de inrichting van de cottages. Julian en Hege nodigden ons en andere bezoekers een avond uit in hun huis. Een oude boerderij vol schilderijen van Julian zelf. Er waren zelfgebakken koekjes, zachte muziek, een kleurrijke kerstboom en warm haardvuur. Een onvergetelijke avond. Ook zie ik mijzelf in de zomer al helemaal zitten op het terras achter de cottage. Vanaf dit terras heb je een prachtig uitzicht en kun je pizza’s bakken in de steenoven.

Op loopafstand liggen het Jolly Nice Cafe, het Lavender Bakehouse en The Crown Inn. In Minchinhampton zit The Kitchen, leuk voor de lunch. In Stow on the Wold genoten wij van een Afternoon Tea bij Huffkins Bakery. In de winkel die bij de lunchroom hoort koop je thee, koffie, vers brood, fruit cakes.. Vanuit de cottage kun je eindeloze wandelingen maken. Zowel Stroud als Cirencester – beide een 15 minuten rijden – hebben een zwembad. Op tweede kerstdag, in Engeland boxing day, bezochten wij het Westonbirt Arboretum. Ook steden als Oxford en Bath liggen op maximaal een uurtje rijden. Kortom.. een week is gewoon te kort!

Westley Farm Cottages