Navigation Menu+

The Circus Hotel – Berlijn

Posted on Apr 14, 2014 by in OVERIG |

Al een aantal jaar is dit mijn ‘home away from home’ in Berlijn, The Circus Hotel. Ik kom er in ieder geval eens keer per jaar, tijdens de ITB, een hele grote reisbeurs. Voor Namaste Reizen ren ik dan alle Azië hallen door in één dag tijd o.a. op zoek naar nieuwe ideeën. Alles klopt gewoon in dit hotel. Van de eigenaars tot de medewerkers in het restaurant, iedereen is even vriendelijk. De kamers zijn simpel ingericht, maar toch van alle gemakken voorzien en volgens mij is geen kamer gelijk. Het biologische ontbijtbuffet voor maar 8,00 euro is niet heel uitgebreid maar bestaat uit producten van de beste kwaliteit. Een bewuste keus omdat er dagelijks vooral in Westerse landen veel te veel eten wordt weggegooid.  The Circus mag zich met recht een ‘Green’ Hotel noemen, want ze doen ontzettend veel om het milieu zo min mogelijk te belasten -> lees maar!

 

Verder ben ik altijd erg blij met het ‘The Circus Magazine’ want het staat vol met leuke tips over Berlijn, inclusief stadswandeling. In het weekend treden er vaak live bandjes op in het restaurant. I-pods met de beste muziek uit Berlijn en laptops kun je zonder kosten lenen bij de receptie en tegen betaling huur je een fiets of eens segway! Ook voor een originele stadstour kun je bij de receptie van het hotel terecht, want The Circus werkt samen met o.a. Berlin Rikscha Tours en Brewer’s Berlin Tours.

 

Tot slot is ook de locatie perfect. Dichtbij het treinstation, Unter den Linden, Hakescher Market en nog veel meer leuke plekken van Berlijn… waarover later meer!

 

The Circus Hotel

Rosenthaler Strasse 1 10119 Berlin

T 00 49 (0)30 – 2000 39 39 E info@circus-berlin.de

 

Tips

Lezen -> National Geographic Berlijn, te bestellen bij Kosmos Uitgevers

Lezen -> Fiets & The City Berlijn, te bestellen via Boekenwereld

Hotels in Berlijn -> www.hotelinberlijn.nl