Navigation Menu+

Number Sixteen – Londen

Posted on Apr 14, 2014 by in ENGELAND |

 

Ik kom al zeker vijftien jaar minimaal eens per jaar in Londen en overnacht bijna altijd in een ander hotel. Ik heb er dus al heel wat gezien, maar tot nu toe is dit de leukste… Number Sixteen! Gevestigd in een mooi oud pand, maar dat zijn veel hotels in Londen. Dit is heel vrolijk ingericht door Kit Kemp, hoteleigenaar en interieur designer. Ik vind haar stijl heel inspirerend en verrassend! Het hotel is kleinschalig en voelt als een home away from home. Dat schrijf ik vaak over een hotel of appartement, maar voor mij is dat belangrijk wanneer ik een aantal nachten ergens ben. Number Sixteen is niet goedkoop, dus ik sliep in het allerkleinste kamertje op de bovenste verdieping. Helemaal niet erg, want net zo vrolijk ingericht als de rest van het hotel, heel fris en van alle gemakken voorzien. Daarnaast heeft het hotel twee lounges waar je heerlijk weg kunt zakken in comfortabele stoelen en banken. Hier kun je de hele dag terecht voor een hapje, drankje of in mijn geval een verse pot thee.

 

In Londen moet je je vaak niet teveel voorstellen van het ontbijt, maar in Number Sixteen wordt hier veel aandacht aan besteedt. Heel veel lekkere broodjes, verse confiture, schalen vol vers fruit… en ‘s zomers zit je volgens mij heel lekker in de romantische tuin van het hotel.

 

Tot slot de buurt, want die is natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Het Victoria & Albert museum, Hyde Park en Harrods liggen op loopafstand en binnen drie minuten ben je bij metrostation South Kensington. Stap hier op en je stapt tien minuten later door de straten van Nothing Hill! Het is trouwens ook wel de buurt van de lekkere cakejes en koekjes, want Hummingbird Bakery, Bens Cookies en Gails liggen om de hoek. Hier ga ik zeker terugkomen! Of in een van de andere zes hotels van Kit Kemp.

 

Number Sixteen

16, Sumner Place

www.firmdalehotels.com/london/number-sixteen

 

Tips

Lezen -> Fiets & The City Londen, te bestellen bij Boekenwereld

Lezen -> Londen in stijl, te bestellen bij Boekenwereld

Hotels in Londen -> www.hotelinlonden.nl